Tekočine za leče

AOSept®

Aosept Plus je tekočina za čiščenje kontaktnih leč, ki je primerna tudi za občutljive oči, ker jim nudi u dobje in varnost. Ne vsebuje konzervansov in ne draži oči. S pomočjo vodikovega peroksida (z vgrajenim surfaktantom pluronika 17R4) biofilm na lečah temeljito očisti, pri tem pa dokazano povzroča manj rdečice in toksičnosti kot drugi sistemi za čiščenje.

Značilnosti
· Temelji na enostavnem enostopenjskem sistemu čiščenja, s pomočjo površinsko aktivnega sredstva, vodikovega peroksida. Proces traja šest ur.
· Čiščenje biofilma in dezinfekcija leč je izredno učinkovita, saj poteka kemično in mehansko. Med reakcijo vodikovega peroksida s platinastnim diskom se tvorijo mehurčki, ki leče dodatno očistijo. Na ta način se poveča učinkovitost dezinfekcije, izboljša odstranjevanje proteinov, poveča moč čiščenja in splošno udobje.
· Čiščenje je naravno, saj tekočina ne vsebuje konzervansov. Temelji na kemični reakciji med peroksidom in platino, po kateri nastane kisik in voda s pH blizu naravnega solznega filma.

 

OPTI-FREE RepleniSH®

OPTI-FREE RepleniSH je tekočina za čiščenje mehkih kontaktnih leč s tremi lastnostmi, ki naredijo nošenje mehkih kontaktnih leč udobnejše:
- Biokompatibilna dezinfekcija – Vlaženje – Čiščenje
OPTI-FREE RepleniSH nudi: •Učinkovito dezinfekcijo s sestavinama Polyquad in Aldox, ki ohranjata oči zdrave •Učinkovito odstranjevanje površinskih oblog na lečah •TearGlyde sistem dveh učinkovin, ki leče vlaži in podaljšuje čas nošenja. Deluje, ko so leče shranjene v tekočini in v stiku s solzami.
OPTI-FREE RepleniSH dokazano vzdržuje leče vlažne do 14 ur, kar je kar 6 ur dlje kot druge tekočine za nego kontaktnih leč. Ker je povprečni čas nošenja leč 13 ur dnevno, nošenje kontaktnih leč ne bo nikoli več neprijetno zaradi izsušenosti.

 

 

 

 

Complete® Revitalens

Complete Revitalens večnamenska raztopina za kontaktne leče čisti, izpira, dezinficira in se uporablja za shranjevanje vseh vrst mehkih kontaktnih leč ter ščiti vaše oči pred izsušitvijo in draženjem skozi ves dan. Edinstven Complete Revitalens večnamenski sistem tudi odstranjuje ostanke beljakovin.

 

 

 

Total Care™

Total Care je enostaven in priročen sistem za nego trdih in poltrdih, zračno propustnih kontaktnih leč. Total Care™ povečuje udobje in podaljšuje čas nošenja kontaktnih leč. Total Care™ sistem je sestavljen iz naslednjih komponent:

 

 

 

 

 

SOLO-care AQUA™

SOLO-care AQUA priporočamo ljudem, ki nosijo kontaktne leče več kot 9 ur dnevno, ker zagotavljajo daljšo svežino, kar se pozna ob zaključku dneva – če so bile oči izpostavljene klimatskim napravam, zakajenim prostorom ali po dolgotrajnem delu za računalnikom. Novi SOLO-care AQUA™ zagotavlja svežino čez cel dan z enkratnim HydroLock™ vlažilnim učinkom.

 

 

 

 

 

Carrera contact Soft Contact®
Carrera contact Soft Contact je večnamenska raztopina s posebno izboljšano formulo za odstranjevanje beljakovinskih in drugih organskih oblog, ki s svojim nežnim in učinkovitim delovanjem čisti, razkužuje, uničuje škodljive mikroorganizme, vlaži ter ščiti vaše leče med shranjevanjem. Uporablja se za shranjevanje vseh vrst mehkih kontaktnih leč. Zaradi svoje blage formule je primerna tudi za zelo občutljive oči.

 

 

 

 

 

Menicare® soft večnamenska raztopina za nego mehkih kontaktnih leč.
MeniCare  soft je namenjen za razkuževanje, čiščenje, odstranjevaje beljakovin, izpiranje in shranjevanje vseh mehkih kontaktnih leč.

 

 

 

 

 

 

Optive® so edine umetne solze z edinstveno dvojno formulo, ki ščiti celice očesa.
Optive umetne solze so primerne za vse uporabnike vseh vrst kontaktnih leč, saj vsebujejo varen konzervans, ki ob stiku s svetlobo razpade. Primerne so za lajšanje simptomov suhega očesa, ki nastanejo po različnih operativnih posegih (npr. LASIK operacija). Nepogrešljive so ob dolgotrajnem delu z računalnikom, pri utrujenih očeh in pri težavah s suhimi očmi menopavzi. Optive so edine umetne solze, ki zagotavljajo obnovo in zaščito epitelija roženice (ker snovi prodirajo v celice očesa, posledično prodira tudi voda), z vlaženjem pa zagotavljajo dolg občutek ugodja, tako jih je potrebno aplicirati manjkrat kot ostale umetne solze. So pa tudi edine umetne solze, ki so po odprtju uporabne še 6 mesecev.

 

 

Blink™ osvežitev suhih in utrujenih oči uporabnikov kontaktnih leč.
Blink contacts kapljice za oči ščitijo in osvežijo suhe, utrujene oči ter so še posebej primerne za uporabnike kontaktnih leč. Ne glede na vrsto kontaktnih leč, lahko kapljice uporabljate med nošenjem le-teh, ne da bi jih predhodno odstranili.

 

 

 

 

Aquify®  kapljice vsebujejo sestavine, ki se aktivirajo z vsakim pomežikom, pri tem pa simulirajo naravne solze.
Naravne solze namreč dobro vlažijo, vendar čez čas niso več tako viskozne. Aquify kaplice s pomočjo natrij-hialurona tako pomagajo naravnim solzam vlažiti oči. Priporočljivo za vse, ki imajo občutek suhih oči in za uporabnike kontaktnih leč.

 

 

 

Vislube®  kapljice, so kapljice za vlaženje oči in kontaktnih leč.
Od vseh so najbolj podobne naravnim solzam. Vislube podaljšano vlaži oči in kontaktne leče, ker se dobro razporedi po površini roženice. Veka jih z mežikanjem ne izvrže. Dodani so esencialni ioni, ki prehranjujejo roženico in skrbijo za celični transport roženičnega epitela.

 

 

 

 

Vismed® gel olajša občutek suhega očesa in ostale težave, povezane s pomanjkanjem solz.
Dopolnjuje poškodovan solzni film in prehranjuje oko. Nudi dolgotrajno ugodje v očesu in ne moti bistrosti vida. Vismed gel je primeren za zelo suhe oči. Je sterilen, hipoosmolaren in ne vsebuje konzervansov. Pakiranj je v enoodmernih vsebnikih z možnostjo ponovnega zapiranja.

 

 

 

Tears again® pršilo je rešitev za vse, ki ne marajo občutka, ko si kanejo kapljice v oko.
Nanaša se ga namreč na veko – na zaprte oči. Pršilo vsebuje liposome ter vitamine A in E. Liposomi omehčajo in navlažijo veko, istočasno pa tudi ohladijo njeno površino. Pomaga pri razdraženih in utrujenih očesih. Uporablja se ga lahko tudi, ko nosite maskaro.